Маємо досвід автоматизації спеціалізованих процесів виробництва
на підприємствах харчової промисловості
Ми знайомимося з Вашою специфікою діяльності, вимогами до ІТ-системи, робимо обстеження існуючої системи та рекомендуємо варіанти автоматизації процесів.
Ви отримуєте комплекс ІТ-послуг від розробки/адаптації програми під специфіку діяльності Вашого підприємства до її супроводу та розвитку.
Серед проектів: впровадження програм BAS, BPMS, ERP-систем, інших програм автоматизації з спеціалізовними доробками програм – розширенням функціональності під особливості виробництва, в т.ч. із застосуванням принципів HACCP та WMS.
Створення ІТ-системи під особливості виробництва
Допоможемо автоматизувати процеси Вашого підприємства
Автоматизовані процеси підприємств харчової промисловості
- Врахування часу на доставку (розмитнення, перевезення за кордоном, перевезення по Україні)
- Врахування мінімальної партії замовлення постачальника та його виробничої партії (кратність)
- Використання схем забезпечення та підтримання запасів на складах
- Врахування часу на вхідний контроль якості
- Розробка окремого АРМ для збору потреб для формувань замовлень постачальнику
- Реєстрація вхідного і вихідного документообігу
- Підготовка та узгодження внутрішніх документів
- Процеси затвердження та ознайомлення
- Робота зі сканкопіями документів, архівація
- Аналіз і контроль процесів підготовки документів
Досвід реалізації ІТ-проектів для компаній різних видів діяльності
Автоматизація виробництва харчових добавок
- На підприємстві з виробництва харчових добавок було автоматизовано:
- Створення номерів партій, ведення паспорту партії та збереження їх історії змін для подальшого аналізу.
- Був доопрацьований модуль обліку даних по всіх групах алергенів, що дозволило скоротити час розробки технічних специфікацій та автоматизувати друк етикеток без залучення сторонніх програм. Завдяки чому працівники перестали дублювати дані в кількох програмних продуктах.
Автоматизація виробництва хлібобулочної та кондитерської продукції
Були враховані технологічні процеси виготовлення продукції, зокрема розрахунок основної сировини з урахуванням якісних показників. Були реалізовані:
- Розрахунок борошна в рецептах з урахуванням вологості.
- Облік залишків борошна в силосах по вологості.
- Облік браку на виробництві та по експедції.
- Реалізований блок експедиції.
- Формування маршрутів по доставці продукції покупцям.
- Контроль виконання робіт водіями.
- Вирішена проблема сезонності продукції (продажі збільшуються на великі свята, в т.ч. Великодень) та планування закупівлі сировини під неї.
Відтворений в системі процес ліплення ручних виробів та випікання тортів і тістечок. - Усунена проблема закриття бригадних нарядів за день (без додаткового навантаження працівників).
- Для оперативного внесення даних налаштовані термінали, на яких працювали без відриву від виробництва.
Автоматизація виробництва спецій
На підприємстві з виробництва спецій разом з базою даних було розроблено і впроваджено систему контролю якості.
Працівники лабораторії фіксують вологість і кількість активної речовини в сировині, після чого система автоматично перераховує оперативні рецептури. Відділ контролю якості вносить дані вологості, органолептичних показників та відповідності продукції ДСТУ. Після чого сформовані сертифікати якості друкуються та видаються оптовим клієнтам.
Автоматизація переробки м’яса
- Впроваджені додаткові можливості по відображенню закупівель тварин в живій вазі, як безпосередньо від виробника так і через посередника.
- Впроваджено виробництво по різним схемам обвалки.
- Розроблені додаткові параметри для автоматичного заповнення актів виробництва і можливості аналізу відхилень фактичних виходів продукції від нормативних показників, а також, для контролю відповідності відображуваного випуску списаному на виробництво сировини по номенклатурі і кількості.
- Розроблений логістичний блок по формуванню доставки продукції покупцю.
Автоматизація борошномельного та круп’яного виробництва
- Розрахунок потреби у сировині, залежно від виходу готової продукції.
- Розрахунок планового виходу готової продукції, залежно від обсягу та якості сировини.
- Відображення оперативного списання сировини у виробництво та надходження готової продукції.
- Співставлення планового виходу готової продукції із фактичним.
- Розподіл давальницької сировини та продукції між власниками.
- Розрахунок виробничих послуг, залежно від обсягу списання сировини або випуску готової продукції